miércoles, 7 de marzo de 2012

Entrevista Relics


Empecemos por presentaros a nuestros lectores, si os parece. Contadnos un poco de vuestra historia... cómo y cuándo nace el proyecto... esas cosas.

Relics neix l'any 2003 quan un grup d'amics decideix posar-li el nom del bar musical que freqüenten a la seva banda. Els seus primers membres són Fèlix Rovira (veu i guitarra rítmica), Albert Queraltó (guitarra solista) i Manel Palacio (bateria). Tarden poc en trobar baixista, un altre amic de la infància, en Joan Duran. Amb aquesta formació fa diversos concerts nudrits de clàssics del heavy metal, alguna cançó pròpia i d'altres de l'antiga banda del Fèlix i el Manel, Furia. Ja el 2004 enregistra la seva primera maqueta, "Els camins de la mort", composada per 4 cançons pròpies i una versió en directe del tema "Fortadora d'ànimes" de Sangtraït. A partir d'aquí arriben més concerts, participacions en concursos i entrevistes radiofòniques. El 2006 arriba la segona maqueta de la banda, "Encara estàs a temps", també de 5 cançons, en aquest cas totes pròpies. Però el 2007 arriba la marxa de l'Albert. Ràpidament arriba el Xavi Camí, un amic de la banda. La seva dedicació propicia que Relics de seguida torni als escenaris i que el 2009 es gravi el disc homònim de la banda, "Relics", de 10 cançons. Però el 2010 el Xavi també decideix marxar, i amb ell també el Manel. Aquesta vegada toca buscar els components fora de l'entorn de Relics, però un cop més la sort s'alia amb la banda i arriben dos grans músics. Primer en Josep Ramell a la guitarra i poc després en Javi Esparza a la bateria. El grup segueix ben viu fent concerts i temes nous.

Quiénes sois actualmente los miembros de la banda?

Som Felix a la veu i guitarra, Joan al baix, Javi a la bateria i Josep a la guitarra solista.

Pensando en alguien que no os haya escuchado.... Cómo definiríais vuestra música?

be molta gent ens diu que el nostre estil els hi recorda algo a Sangtrait, lo qual per nosaltres es tot un honor, i la veritat es que si que hi han temes que tenen reminiscencies i riffs que recorden bastant el seu estil, però tambè es cert que la tècnica es diferent ja que als nostres temes hi ha molt de doble bombo cosa que a sangtrait no hi havia

Tenéis material grabado?

Si tenim tres cd's el primer els camins de la mort editat al 2004 amb un tema versionat de Sangtrait, desres el 2º al 2006 el cd que es titula Encara estas a temps amb 5 cançons i finalment ja al 2009 el llarga durada i disc de consolidació de la banda amb titul “Relics” amb 10 cançons on es plasma l'evolució de la banda.

Qué nos podéis contar de vuestro directo?

Be la gent ens diu que sonem més be en directe, sobretot més contundents, la veritat es que els riffs i el ritme de la bateria que combina el doble bombo amb el senzill ajuda a donar “empenta” i ritme al directe. Tenim bastants fans que ja es sabem les lletres i per nosaltre això ja es lo màxim...

En vuestra opinión, cuáles son las principales influencias en vuestro trabajo?

Principalmnt Sangtrait, despres estan les influencies que cada qual te a nivell particular i que van desde el trashmetal de Metallica fins Iron Maiden, Nigtwish,.. desgraciadament a nivell català actualment no hi han referències.

Que os gusta escuchar a cada uno?

doncs això que comentem al bateria es una mica mes trash li agrada slayer, megadeth, etc, la resta tenim un ampli ventall d'influències  desde el powermetal de Edguy, Avantasia, Sonata fins a d'altres estils mes progressius.

¿Qué tal el ambiente musical por vuestra zona?

La veritat es que aqui per Barcelona practicament has de pagar si vols tocar en una sala en condicions. Nosaltres tenim la sort que som coneguts a tota Catalunya i ens criden per tocar casi a qualsevol lloc: Manresa, Mollerussa, Calella, Vallbona de les Monges, son alguns dels llocs on hem tocat recentment.

Cómo veis el panorama metalero en España?

A nivell d'Espanya hi han moltes bandes i de molta qualitat: Avalanch, Tierra Santa, Sober, son grans molt grans. Aqui a Catalunya desgraciadament no hi han tantes oportunitats per a aquets estil

Que nos podéis contar de vuestros planes inmediatos?

Be tenim previst algun concert per a abans de l'estiu. Pero volem parar per grabar el nostre quart disc, tenim temes nous i volem grabar-lo a l'estudi, tambè aprofitarem per fer un video aprofitan la grabació del cd.

Muchas gracias por ayudarnos a presentaros. ¿Queréis añadir alguna cosa?

No, solament que agraim el vostre interès i soport i que actualment sembla que tota la musica que es fa a casa nostre sigui nomes els Manel i els amics de les arts, sembla que no hi hagi mes estil que aquest pop, que ens sembla be però hi han més estils que tambè utilitzen el català per expresar-se i que potser tenen una mica més de sang i fetge...

http://www.facebook.com/pages/Relics/33730117854?ref=ts&sk=info

http://www.myspace.com/relicsmetal

No hay comentarios: